2022. szeptember 5., hétfő 19:36

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 5., hétfő (OS) - BANKKÁRTYÁS FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK A VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS EGYESÜLETÉNÉL

    Jóllehet az esélyegyenlőségért dolgozó szervezetektől elvárják, hogy törekedjenek az akadálymentesítésre, még sincs ez egyenlő szinten az országban. A látássérültek köreiben a számítástechnika lett az egyik legfőbb akadálymentesítési eszköz, amit mi teljes erővel támogatunk. Ezért is nagyszerű, hogy egyesületünk, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) már három szolgáltatási körénél is bevezette a bankkártyás fizetési lehetőséget – mondta Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke, majd így folytatta: - Célunk, hogy újabb és újabb kényelmi szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleink számára. Nagy segítséget jelent nekik például ez a könnyítés a fizetésben, hiszen az egyforma bankjegyeket sokan nem tudják megkülönböztetni. Így viszont már önállóan tudnak intézkedni, tehát újabb területet sikerült akadálymentesebbé tennünk.

Először a földszinten található Láthatár segédeszköz boltban alkalmaztunk bankkártya leolvasó terminált, majd a központi ügyféleszolgálatnál helyeztünk el egy ilyen eszközt. Ennek sikeres használata egyben belépő is hozzánk, hiszen a tagdíjfizetés a feltétele annak, hogy valaki egyesületi tag lehessen. Gondoltunk a masszázs szolgáltatásra érkező vendégeinkre is, számukra is lehetővé tettük a bankkártyás fizetést. Ez egyébként sokkal inkább környezetbarát, mint a hagyományos készpénzes forma, hiszen papírmentes.

VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.