2022. szeptember 12., hétfő 16:36

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 12., hétfő (OS) - Új egészségügyi szakmai irányelv jelent meg.

    Egészségügyi szakmai irányelvet fogadott el az Egészségügyi Szakmai Kollégium a méhen belüli, élő várandóság megállapításáról és rizikó besorolásáról.
A szakmai irányelveket fejlesztő csoporttagok folyamatosan nyomon követik a szakirodalomban és az ellátó környezetben bekövetkező változásokat, így - egyebek mellett - a technológiai és a diagnosztikai háttér fejlődését a várandósgondozás területén is. Az új irányelv - többek között - ajánlást tartalmaz az élő, méhen belüli várandóság megállapítása, a rizikó besorolás elkészítése és a várandós tájékoztatása körében.
A fejlettebb diagnosztikai eszközök lehetővé teszik, hogy a várandós a korábbiakhoz képest hamarabb kapjon információt születendő gyermekéről. Kutatások szerint a magyarok közel kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét. A szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nő számára.
A kiadott új egészségügyi szakmai irányelvhez igazodva a tárca módosította a vonatkozó rendeleti szintű szabályozást is.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.