2022. szeptember 13., kedd 12:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 13., kedd (OS) - Titokban szigorítja az abortusz feltételeit a kormány - Követeljük, hogy árulják el, milyen további abortuszszigorításra készülnek Orbánék!

        A belügyminiszter minden előjel és előzetes egyeztetés nélkül egy rendeletben nyúlt hozzá a magyar abortusztörvényhez. Pintér Sándor szélsőjobboldali ihletésű rendelete minden terhesség-megszakításhoz kötelezővé teszi egy olyan igazolás bemutatását, amely igazolja, hogy az állapotos nőnek megmutatták a magzat szívhangját. A nemzetközi gyakorlatban szinte mindenütt ez volt az abortusz betiltásának egyik első lépése, mivel aki nem kezdi el időben a folyamatot, kicsúszhat az abortusz időkorlátjából, ami a terhesség 12. hetéig engedélyezett.
     A DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól: miért kezdett abortusz-szigorításba a Fidesz, és mikorra várható a következő szigorítás? Hogyan hozhatnak meg egy ilyen súlyos döntést egy miniszteri rendeletben, a parlament megkérdezése nélkül? A DK felhívja a figyelmet, hogy számos országban kezdődött ezzel a szigorítással az a folyamat, amelynek a végén betiltották az abortuszt. Ez nem a szívhangról szól, ez a döntés arról szól, hogy még egy papírt kelljen beszerezni, és abortuszra várók csússzanak ki az időből.

Ráczné Földi Judit
A DK elnökségi tagja

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.