2022. szeptember 15., csütörtök 07:08

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 15., csütörtök (OS) -

    IGAZI KEMÉNYMAGNAK BIZONYULT A VÉDŐNŐI B KÖZÉP

Forró, hangos és indulatoktól sem mentes, igazi katlanná vált a Magyar Védőnők Egyesületének Iskolaegészségügyi rendezvénye, amikor egy eddig tabuként kezelt téma ütötte arcul a jelenlévőket.

Szinte egyszerre hördült fel mindenki, a közismert "mumus" – az energiaitalok - nevének hallatán, hiszen akárcsak a focihoz, ehhez is ért mindenki és véleménye is van, függetlenül attól, hogy ismeri, fogyasztja, vagy sem.

Nem is lehet mindezen csodálkozni hiszen a médiában a "szakértő" bloggerek írásainak, valamint a "Brit tudósok" megállapításainak köszönhetően, számtalan valóságot nélkülöző városi legenda alakult ki az energiaitalokról.

A Magyar Energiaital Szövetség célja, ezeknek a mítoszoknak a lerombolása volt, valamint ismertetése, ki mennyit ihat, nem ihat és miért.

A lépésről lépésre összeomló tévhitek után, döbbenten szembesülhetett mindenki azzal, hogy valójában semmi egészségtelen sincs egy valódi energiaitalban.

A sokszor hallható szubjektív véleményekkel szemben pedig, a világ eddigi legnagyobb (66.531 emberen elvégzett) erre vonatkozó szakmai kutatása igazolta azt, hogy
-    GYERMEKEKNEK NEM AJÁNLOTT semmi, ami koffeint tartalmaz: kávé tea energiaital és kóla sem,
-    EGÉSZSÉGES FELNŐTTEK naponta 400 mg koffeint, azaz például 5 doboz energiaitalt aggálymentesen fogyaszthatnak.

Egy valódi energiaital tehát barát lehet a mindennapokban, hiszen pont azt nyújtja, amit minden fogyasztó elvár - ENERGIÁT és ÉBRENTARTÁST.

     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.