2022. szeptember 19., hétfő 08:26

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) -

        A természeti területek megőrzése és kezelése hogyan teremt új lehetőségeket a városi zöldfelületek tervezésében. Ahhoz, hogy fenntartható városokat, fenntartható jövőt lehessen tervezni, növelni kell a városokban a növényzettel borított területek nagyságát. Kutatási eredmények igazolják, hogy városokon belül a zöldfelületi növények között eltöltött idő hasonlóan stresszoldó hatású, mint egy erdei séta.
     A növénnyel borított területek nagysága városokon belül például zöldfalak és zöldtetők, esőkertek, szivacsváros, temetőkertek, közösségi kertek létrehozásával növelhető.
     A településeken egyre fontosabb a városvezetés és a lakosság közötti együttműködés szorosabbá tétele az élhető városok felépítésében és fenntartásában. Egyre több városban kapcsolódnak be civil csoportok, szervezetek a zöldfelületek fenntartásába. Az óvoda és iskolakertek a jövő nemzedékét ösztönözhetik a természetvédelem, a fenntarthatóság fontosságára. A kiadványban erre is számos gyakorlati, megvalósult példát találunk.

     Kiadó: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.