2022. szeptember 19., hétfő 09:19

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) -

        – A betegeknek gyakran a betegség okozta fenyegetettség, a megváltozott élethelyzet, a kiszolgáltatottság és bizonytalanságérzet feldolgozásán túl a környezetükkel is meg kell küzdeniük az elfogadásért. A stressz, a depresszió, a szorongás kihathat a testi állapotra, főként a fájdalom és a fáradtság megélésére. A pszichológiai segítségnyújtás nemcsak lelkileg, de testileg is élhetőbbé teheti a mindennapokat, hozzájárulhat például akár a mellékhatások konkrét tüneteinek enyhüléséhez is – fogalmazott Győrfi Andrea.
     – Az ország minden részéből érkeztek Tatára sclerosis multiplexes betegek, akik megtapasztalhatták a közösség támogató erejét – fogalmazott Furcsa Józsefné, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetségének elnöke. Hozzátette: az Országos SM Nap célja, hogy a tapasztalt szakemberek amellett, hogy bemutatják a legfrissebb kutatási eredményeket, segítsenek a betegeknek, hogy a mindennapokban mit tehetnek önmaguk az állapotuk javításáért. Ezt szolgálta az is, hogy a szakmai előadások után dr. Kelemen Kunigunda jógaoktató gyakorlati bevezető foglalkozásokat tartott az érdeklődőknek.
     Az Országos SM Nap előadásait a betegszervezet hamarosan interneten is közzéteszi, hogy azok bárki számára elérhetők legyenek. Magyarországon mintegy 10 ezer sclerosis multiplexes beteg él.

További információ, interjúszervezés:
Deli Mónika
+3620 278-3110
sm@civilprojekt.hu

     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.