2022. szeptember 19., hétfő 16:09

A Hon Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) - ÚJ ÉVAD - MÚLTIDÉZŐ CSEMEGÉKKEL

        A Hon Alapítvány egyik küldetése, hogy rávilágít a hagyományőrzés fontosságára. Éppen ezért karolta fel a civil szervezet az Udvari Kamaraszínház történelmi ismeretterjesztő tevékenységét, amelynek célja, hogy minél több nézőnek mutassák be meg a magyar történelem sarkalatos pillanatait. A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház történelmi darabjai révén kézzelfogható közelségbe kerül a múlt.
     A HON ALAPÍTVÁNY támogatásával a társulat szeptemberben is izgalmas előadásokkal várja nézőit.
     Úgy tálaljuk a történelmi eseményeket, hogy közben a néző magára ismer, és szinte részesévé válik a világtörténelemnek - mondja Andrási Attila, Jászai Mari-díjas író-rendező, a színház művészeti vezetője. A társulat küldetésének tekinti, hogy a magyar történelmen alapuló előadásait a legkisebb faluba is elvigye. Szeptemberben még 4 darabot láthat tőlük a közönség.
     A valláspótló kommunista hit kezdeteit egyedi módon bemutató történet (TIZENKILENC) szeptember 17-én volt látható.
     A francia forradalom korszakát megidéző VÖRÖS PIMPERNELLEL a hét közepén találkozhatnak a nézők.
     A Nagy Lajos király politikai és magánéleti küzdelmeit bemutató drámát (ANJOU) a hétvégén állítják színpadra, míg a Magyar Királyság utolsó három napjának eseményeit taglaló, izgalmas cselekményű előadással pedig (TIZENNYOLC) szeptember végén lépnek közönségük elé.
     Az Udvari Kamaraszínház szeretettel várja nézőit látványos és vérbő cselekményű darabjaira! Részletek a társulat honlapján.

     Kiadó: A Hon Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.