2022. szeptember 19., hétfő 17:50

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) - Energiamegtakarítási tervet készít a Kulturális és Innovációs Minisztérium

    Energiamegtakarítási tervet készít a családok és a munkahelyek védelmében a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint minden alá tartozó költségvetési szerv és gazdasági társaság.

Az Európai Unió szankciós politikája miatt energiaellátási és gazdasági válság alakult ki egész Európában- Bár az Európa nagy részében fennálló ellátási problémák Magyarországot egyelőre nem érintik, hazánknak is szembe kell néznie az energia árának drasztikus mértékű emelkedésével.

Az elmúlt hónapok eseményeinek hatására a saját otthoni környezetünkben a legtöbben már odafigyelünk a fogyasztási szokásainkra, azonban az elszabaduló árak nemzetgazdaságra gyakorolt hatásainak mérséklése – a családok védelme érdekében meghozott kormányzati intézkedések megtartása – érdekében szükség van arra, hogy a munkahelyünkön is hasonló gondossággal járjunk el.

A kormány úgy határozott, hogy példamutató módon a takarékoskodást saját magán kezdi, és ennek megfelelően 25%-os energiamegtakarítási célt ír elő az állami szervek és gazdasági társaságok részére.


     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.