2022. szeptember 20., kedd 14:27

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 20., kedd (OS) - Közalapítványok helyett valódi állatvédelmet és az állatvédő civil szervezetek érdemi támogatását!

Jó, hogy a kormány végre elkezd foglalkozni az állatvédelem ügyével, de a Párbeszéd szerint egy újabb közalapítvány létrehozása távolról sem oldja meg a magyar állatvédelem és az ezt működtető civil szervezetek egyre súlyosabb problémáit.
     A jelenlegi állatvédelmi rendszer nagyon súlyos kihívásokkal küzd, ilyen a tömegesen kóborló állatok helyzetének megoldatlansága, az ivartalanítás kérdése és az állatkínzásos esetek hatékony megelőzése és felszámolása. Mindeközben a hazai állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek napról napra minden erejükkel a fennmaradásukért küzdenek, forrásokért kilincselve, mert az elszabaduló infláció és az energiaválság az ő működésüket is veszélybe sodorja. Náluk bőségesen rendelkezésre áll a szaktudás és az elkötelezettség, leginkább a kiszámítható állami finanszírozás hiányzik.
     A Párbeszéd szerint a Semjén Zsolt által kezdeményezett, majd 2024-ben működni kezdő Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, amely a javaslat szerint szakmai konferenciákat szervez és az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével foglalkozik, egyelőre inkább egy újabb közpénzekkel kitömött pénznyelő alapítványnak tűnik, mintsem valódi megoldásnak az égető problémákra.

Kiadó: Párbeszéd