2022. szeptember 21., szerda 10:31

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - Tizenötmillió forintos bírság a nyári poggyászfiaskó után indított eljárásokban

A hatóság egy önálló eljárásban keresett választ arra, hogy a repülőtér forgalma hogyan haladhatta meg a mélyalvási időszakban megengedett szintet. A bekért adatokból kiderült, hogy a kérdéses napon összesen 21 repülőgép szállt fel vagy landolt éjfél és hajnali öt óra között a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A védett időszakban lezajlott műveletek száma idén júniusban - zömmel a menetrendi időn kívül, késéssel közlekedő járatok miatt - többszörösen haladta meg a szabályokban foglalt maximumot. A repülési korlátozások megsértése miatt a hatóság 10 millió forint légiközlekedési bírság megfizetésére kötelezte a Budapest Airport Zrt.-t.
     Kiadó: Technológiai és Ipari Minisztérium