2022. szeptember 21., szerda 12:52

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - Írásbeli kérdést intézett Fekete-Győr András Szijjártó Péterhez a Honvédségi támogatásokkal kapcsolatban

    Tisztelt Szerkesztőség, kedves Kolléga!

Múlt héten derült ki, hogy az USA 2 milliárd dolláros katonai segítséget nyújt szinte az összes kelet-közép-európai országnak, kivéve Szerbiának és Magyarországnak a sajtóértesülések szerint. A támogatásból való kimaradás okairól Fekete-Győr András, a Momentum parlamenti képviselője, írásban kérdezi Szijjártó Péter külügyminisztert. Erről a Momentum politikusa a Facebook-oldalán számolt be.

Az alábbi kérdéseket intézte a képviselő Szijjártóhoz:
1. Miért maradt ki Magyarország a fenti támogatási programból?

2. A támogatási programból való kimaradás kapcsolatba hozható-e az Orbán-kormány Moszkva-barát külpolitikájával?

3. Folytattak-e tárgyalásokat Washingtonnal a támogatások ügyében?

4. Nem gondolja-e úgy a Miniszter Úr, hogy a többi kelet-közép-európai országhoz hasonlóan Magyarországnak is érdemes lenne fontolóra vennie minden segítséget a Magyar Honvédség fejlesztése, a magyar emberek védelme érdekében, tekintettel a szomszédban zajló háborús konfliktusra?

"A fenti kérdések különös jelentőséget nyernek akkor, amikor az orosz elnök részleges mozgósítást rendel el egy szomszédos ország területén. Várom Miniszter Úr érdemi válaszát!" – zárta bejegyzését Fekete-Győr.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.