2022. szeptember 21., szerda 14:07

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - Szintlépés a háborúban: az LMP a kormány tiltakozását várja -

    A részleges mozgósítás bejelentésével, valamint a négy ukrán megye "népszavazási" kérelmével Vlagyimir Putyin új szintet lépett a háborúban. Az agresszor szintlépése tovább eszkalálja a konfliktust, az ártatlan civilek elleni szisztematikus támadások tovább erősödnek, a nukleáris fenyegetettség egyre valósabbá válhat, a "népszavazásokkal" pedig olyan helyzetet teremt, amiben az egyetlen érdemi válasz a tiltakozás és az eredmények el nem fogadása lehet, hiszen azok súlyosan sértik a nemzetközi jog szabályait és egy független ország területi integritását.

Természetesen elítéljük Vlagyimir Putyin döntéseit, de a tiltakozáson túl az LMP-Magyarország Zöld Pártja elvárja a szuverenitási és önrendelkezési kérdésekre oly érzékeny magyar kormánytól, hogy a béke jegyében azonnal ítélje el a népszavazási kérelmeket, és a nemzetközi közösség több államához hasonlóan fejezze ki tiltakozását azok illegitim volta miatt.

A putyini véres cinizmus úgy tűnik, nem ismer határokat. Ne legyen ebben partner a magyar kormány.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.