2022. szeptember 21., szerda 14:30

A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) -

    A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület egy éve alakult meg. Első önálló programjára a közel múltban került sor "Párbeszéd a hétköznapi emberségről" címmel. Az összejövetelen kifejezésre juttattuk mindazt, amit az alapszabályunkban megfogalmaztunk: lehetőséget adni, elsődlegesen a fiataloknak, de minden állampolgárnak, a humanista értékek fejlesztésére, ami elősegíti, hogy az egyén egyenértékű tagja legyen közösségének. Munkánkba életkortól, vallási és etnikai hovatartozástól függetlenül kívánjuk bevonni a társadalom széles köreit. Tudatosítani szeretnénk Raoul Wallenberg és más embermentők civil kurázsiját, toleranciáját, kultúrákon átívelő morális és etikai példáját. Célunk olyan látásmód elsajátíttatása, melyben a humanista értékek vállalása biztosítja a demokratikus együttműködést, együttélést hazánkban. Tevékenységünkkel hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy hamis ideológiák ne erősödjenek országunkban.
Tavaly és az idén részt vettünk a svéd Wallenberg Akadémia által meghirdetett Fiatal Kurázsi-díj (Young Courage Award) odaítélésében. Ebben az évben pedig ezen túlmenően négy fiatalnak átadtuk az általunk alapított Emberség-díjat példamutató helytállásukért, amivel nehéz sorsú embertársaiknak nyújtottak segítséget.
A következő programunkat novemberben tervezzük megtartani "Sokszínű Magyarország" címmel, azt elemezve honnan jöttünk, merre tartunk. Az egyesületről és a tervezett programjairól a Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület honlapjáról lehet többet megtudni.
     Kiadó: Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.