2022. szeptember 21., szerda 15:01

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta dr. Kraft Zsolt, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának tagja.

    "Csak végeztem a munkám, nem vártam ezért semmit!" – díjazása után ilyen szerényen nyilatkozott dr. Kraft Zsolt, marosvásárhelyi születésű, Csíkszeredában élő ortopéd és traumatológus főorvos, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház Ortopédia-Traumatológia Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa. Csaknem három évtizede segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának munkáját, a szakmai kapcsolatok kialakítását és ápolását Erdély és Magyarország között. A magyar közösségekért végzett önzetlen és példaértékű szolgálatáért a korábbi államfő, Áder János a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta számára. A díjat szeptember 13-án vehette át Tóth László főkonzultól egy megható ceremónia keretében Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, a csíkszeredai Lázár-ház dísztermében.

Kraft doktor úr 1997-ben, az első Erdélyi Orvosnapok alkalmával ismerkedett meg, majd barátkozott össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat csapatával, és azóta vesz részt önkéntesként a munkájukban.
A szakember nevéhez fűződik a csíkszeredai kórház ortopédia és traumatológia osztályának létrehozása 2002-ben. A leromlott állagú Hargita megyei intézményben így jött létre egy modern, színvonalas osztály, jónéhány támogató, köztük a Gyermekmentő Szolgálat segítségével.
     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.