2022. szeptember 27., kedd 15:08

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 27., kedd (OS) - Egy Európa-csúcs és négy magyar érem a parasportlövők újvidéki világkupáján. Novi Sad-ban rendezték meg a sportág következő vk-versenyét, ahol hazánkat négy versenyző képviselte szeptember 20. és 25. között. A csapat paralimpiai bronzérmes versenyzője, Dávid Krisztina légpisztoly fegyvernemben szerepelt nagyszerűen, és új Európa-, országos- és egyéni csúcsot állított fel 585 körös eredményével.

    A BHSE sportolója P2 10m női légpisztoly SH1 versenyszámban az új rekord felállítása mellett aranyérmet is szerzett. Továbbá érdekelt volt P4 50m mix pisztoly SH1 viadalon is, ahol tartotta jó formáját és harmadik helyen végzett a mezőnyben.
A júniusban R1 légpuska 10 méteres álló versenyszámában paralimpiai országkvótát szerző Rescsik Csaba újfent remekül teljesített, így ezen számban nyerni tudott. A mindössze 17 éves sportlövő R7 50m férfi puska 3 testhelyzet SH1-ben is érdekelt volt, s itt sem talált legyőzőre, magabiztosan szerezte meg második aranyérmét is.
A P4 50m mix pisztoly SH1 versenyszámban Gurisatti Gyula is fegyvert ragadott, aki szereplésével az előkelő hatodik helyet szerezte meg. Míg Kajdi Katalin P2 10m női légpisztoly SH1-ben indult el, így a versenyszám másik magyar versenyzőjeként hatodik pozícióban végzett.
A magyar parasportlövők legközelebb Al-Ainba, a világbajnokságra utaznak, ahol november 3. és 18. között mérhetik össze tudásukat a különböző nemzetek legjobb sportolóival.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.