2022. szeptember 28., szerda 06:00

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye az Információszabadság Napja alkalmából.

    Napjainkra Magyarországon és világszerte is az információszabadság szerepe felértékelődött. Éppen válsághelyzetekben van leginkább szükség arra, hogy a társadalom hiteles és elérhető tájékoztatást kapjon a mindenkit érintő döntésekről, azok hátteréről. Ezért a Hatóság örömmel üdvözli azt a friss törvénymódosítást, mely a közérdekű adatigénylésért kérhető költségek köréből kivezeti, elhagyja az adatkezelő extra munkaerő ráfordításáért felszámolható költségelemet, egyértelműen megkönnyítve ezáltal az adatigénylést.

Rendkívül fontosnak tartjuk a jó példák bemutatását, ezért a 2019-ben indult és 2022 decemberében lezáruló kutatási projektünk eredményeit felhasználva a Hatóság honlapján az információszabadsággal kapcsolatos tájékoztatók között most nyilvánosságra hozzuk azoknak a magyar települési önkormányzatoknak a névsorát, amelyek a felmérésben kitűnően vizsgáztak és így példaként szolgálhatnak a többi önkormányzat számára is.

     Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.