2022. szeptember 28., szerda 08:15

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - Várunk a Kéktúrázás napján, vannak még felfedezésre váró hazai tájak!

    A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október második szombatján zajlik az ősz legnagyobb közösségi túranapja: a Kéktúrázás napja.
Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött országos eseményen 143 szakaszra bontva lehet bejárni a mintegy 2580 km hosszú Országos Kékkört, Írottkőtől Hollóházán át Szekszárdig és onnan ismét Írottkőig. A szakaszok mindegyikén képzett szakemberek, helyi természetjáró tagegyesületek képviselői, erdészek, nemzeti parki kollégák, profi túraszervezők, a kéktúra lelkes “nagykövetei" várják az érdeklődőket.
A különleges, tematikus szakaszokon kisgyermekes, családi, kutyás, nomád ottalvós és erdei gasztrotúrák is lesznek. Megismerkedhetnek az érdeklődők az Országos Kéktúrát 70 éve elindító Lokomotiv Turistaegyesület doájenjeivel, a népszerű Turista Magazin szerkesztőivel, és akár a kedvelt Természetjáró.hu digitális útikönyv és applikáció alkotóival is. Az idei év különlegessége, hogy a túranaphoz szervátültetettek is csatlakoztak, ez a nap ugyanis a Donáció és Szervátültetettek Világnapja is.
Már több mint 2700 túrázó biztosan lesz a kék sáv jelzésen október második szombatján. Jónéhány szakasz már betelt, ám jellemzően a fővárostól távolabbi - alföldi és dél-dunántúli - túraútvonalakon van még néhány szabad hely. A túrák 8-32 km hosszúságúak,mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt.
Regisztrálni az esemény honlapján lehet,jövő hét közepéig.


     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.