2022. szeptember 28., szerda 17:00

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - Árnyékkormány: Be kell vezetni a rezsimoratóriumot!

        Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, a DK országgyűlési képviselője és Glázer Tímea, a DK győri önkormányzati képviselője közös sajtótájékoztatót tartott a győri energia-és rezsiügyi helyzetről, az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája ugyanis Győrben is érezteti hatását. Varju László a sajtótájékoztatón a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány rezsi-és energiaüggyel kapcsolatban hozott döntéseiről tájékoztatott.
     Az Árnyékkormány egy világos megoldást dolgozott ki a jelenlegi helyzetre:
- Be kell vezetni a rezsimoratóriumot. Ez azt jelenti, hogy aki eddig, a brutális kormányzati rezsiemelés előtt rendesen fizette a számláit, és annyit, amennyit eddig fizetett, ezután is be tud fizetni, annál ne lehessen kikapcsolni se a gázt, se az áramot, csak ha ezt külön kéri.
- Csökkenteni kell a gáz és az áram áfáját 5%-ra, a kormány ne akarjon pénzt keresni a magyarok egyébként is elszabadult rezsikiadásain.
- Meg kell duplázni a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz és áram mennyiségét, tehát a kedvezményes díjszabást a földgáz esetében havi 288 köbméterig, a villany esetében havi 420 kilowattig kell kiterjeszteni.
- A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére, illetve a fizetésre képtelen fogyasztók támogatására egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.