2022. szeptember 29., csütörtök 07:58

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) -

ÚJ BIZONYÍTÉKOK: AZ ALZHEIMER-KÓR ELLEN NAPI 6 ENERGIAITALT

Nagy valószínűséggel, a világ lakosságának annak a 80 százalékához tartozik Ön is, akik rendszeresen fogyasztanak koffeint, A KOFFEIN AZONBAN NEM EGYENLŐ A KÁVÉVAL, még akkor sem, ha elsőnek az jut eszünkbe. A kávé számos más vegyületet is tartalmaz, amelyek jelen lehetnek, a kávéból kinyert koffeinben, ami ilyen értelemben nem nevezhető "tisztának". A kinyert természetes és a kémia folyamattal előállított koffein között hatásukat tekintve nincs különbség.
ENERGIAITALBAN ÉS KÁVÉBAN van a legtöbb koffein, de kisebb mennyiségben számos más élelmiszerben is megtalálható.

David Blum, a Lille-i Egyetem és Anne-Laurence Boutillier, a Strasbourgi Egyetem kutatói publikálták SZINTETIKUS KOFFEIN KUTATÁSUK eredményét, amely szerint a rendszeres koffeinbevitel javítja a memóriáért felelős agyterület működését, ezzel pedig SEGÍT AZ ÖREGEDÉSI MEMÓRIAZAVAR, VAGY AZ ALZHEIMER -KÓR ELKERÜLÉSÉBEN.

Gray Arendash, a floridai egyetem kutatója szerint felnőtt emberek esetében 500mg napi koffein mennyiség (kb. 6 doboz energiaital vagy 6 csésze presszókávé) lenne az a mennyiség, amely nem csupán megakadályozza a memóriazavar kialakulását, hanem hatékonyan kezeli is a betegséget.

Ettől függetlenül a világ egyik legnagyobb (66.531 emberen elvégzett) kutatása (EFSA) szerint is egy egészséges felnőtt biztonsággal bevihet napi 400mg koffein mennyiséget - azaz naponta megihat például 5 doboz energiaitalt vagy 5 csésze presszókávét.

Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség