2022. szeptember 29., csütörtök 12:11

Az Oktatási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Eredményesen zár az Oktatási Hivatal korszerű nyilvántartási és ügyintézési rendszert fejlesztő projektje

    2022. szeptember 30-án zárul az Oktatási Hivatal (OH) KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059: Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése elnevezésű kiemelt projektje. Az Európai Unió 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából megvalósult programban elektronikus oktatási nyilvántartásokat korszerűsítettek, és bővült az elektronikus ügyintézési lehetőségek köre. A projektben elért fejlesztések eredményeként gyarapodtak az ügyfelek és az ügyintézők számára elérhető elektronikus szolgáltatások, csökkent az adatszolgáltatásra, illetve az ügyintézésre, adminisztrációra fordított idő.
A projekt egyik fontos eredménye, hogy a szülők elektronikusan nyújthatják be gyermekeikkel kapcsolatos kérelmeiket a tankötelezettség megkezdésének halasztásáról, az egyéni munkarend szerinti tanulás engedélyezéséről, valamint az óvoda- vagy tankötelezettség külföldi teljesítésével kapcsolatos bejelentéseiket is online tehetik meg.
Emellett a középiskolai központi írásbeli vizsgára, valamint a hat- és a nyolcévfolyamos gimnáziumok esetében a középfokú felvételire is lehet online jelentkezni. A tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők a hagyományos jelentkezési formák helyett ugyancsak választhatják az elektronikus jelentkezést az érettségi vizsgára.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.