2022. szeptember 29., csütörtök 12:12

Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Eredményesen zár az Oktatási Hivatal korszerű nyilvántartási és ügyintézési rendszert fejlesztő projektje

    A magyar állami ösztöndíjas képzésen tanuló, illetve végzett felsőoktatási hallgatók az ösztöndíjas kötelezettségükkel kapcsolatos ügyeiket ezentúl szintén online intézhetik.
A fejlesztések eredményeként már egyes oktatásszakmai eljárások is elektronikusan intézhetők: ilyen a tankönyvvé nyilvánítással és a pedagógus-továbbképzések engedélyezésével kapcsolatos kérelmek, bejelentések benyújtása.
A projektben létrejött az Oktatási Mérföldkövek szolgáltatás: segítségével a továbbiakban – ügyintézői közreműködés nélkül – bárki elektronikusan hozzáférhet az oktatási nyilvántartásokban kezelt legfontosabb adataihoz, oktatási azonosítójáról és diákigazolványairól igazolást állíthat elő.
Továbbfejlesztették az OH irat- és dokumentumkezelési, valamint pénzügyi rendszerét. A projektben az OH munkatársait workshopok segítségével készítették fel az új működési modell szakszerű alkalmazására.
A projekt eredményei kényelmes és korszerű ügyintézési módot kínálnak, jelentősen csökkentik több százezer állampolgár adminisztrációs terheit, és javítják az oktatási szakrendszerek működési hatékonyságát. A projektben létrejött új ügyintézési módok használatában az Oktatási Hivatal Youtube-csatornáján elérhető animációs kisfilmek nyújtanak segítséget.
A projektet 2020. november 1. és 2022. szeptember 30. között valósítja meg az Oktatási Hivatal.
    
     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.