2022. szeptember 29., csütörtök 12:20

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Gelencsér Ferenc: A kormány nyilvánítsa illegitimnek Putyin ukrajnai álnépszavazásait!

    Tisztelt Szerkesztőség, kedves Kolléga!

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, felszólította a magyar kormányt, hogy azonnal nyílvánítsák illegitimnek az ukrajnai népszavazásokat az oroszok által megszállt négy régióban.

"Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy a kormányinfón nyilvánítsák ILLEGITIMNEK Putyin ukrajnai álnépszavazásait!" – írta Facebook-bejegyzésében Gelencsér.

A megszállt ukrajnai területeken tartott népszavazásokat szinte az egész világ elítélte és érvénytelennek nyilvánította, többek között a híresen oroszbarát Szerbia is. Egyértelmű, hogy ez a népszavazás nem törvényes és nem szól másról, mint arról, hogy Putyin nem csak véráldozatok, de hazugságok árán is el akarja csatolni egy szuverén állam területeit. A Momentum – Európa és a világ nagy részével együtt – kiáll Ukrajna függetlensége mellett és elítéli az orosz agressziót, valamint a magyar kormány hintapolitikáját.


    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.