2022. szeptember 30., péntek 10:10

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Ne ítélj elsőre! Ezzel a szlogennel indul az idei október 7-ei kampány az állami gondoskodásban élő gyerekek napja alkalmából. Az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére tavaly óta ezen a napon a média kiemelten foglalkozik a gyermekvédelmi gondoskodásban élők ügyével.

    Tavaly szinte az egész magyar média beállt az SOS kampánya mögé, amellyel az állami gondoskodásban élő gyerekekre szerette volna az alapítvány felhívni a figyelmet.

Ma közel 23 ezer gyermek él a szülei nélkül, további 140 ezer gyereket fenyeget a veszély, hogy bármikor kiemelhetik őket a családból. Többségük bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Az esetek túlnyomó részében az okok a családok szegénységével is összefüggnek.

"Meglepően kevés tapasztalata és tudása van az embereknek ezekkel a gyerekekkel kapcsolatosan, részben negatívan vélekednek róluk, láthatatlanok számukra. Egy legfrissebb felmérésünk szerint például a megkérdezettek 7 %-a gondolja úgy, hogy maga a gyerek tehet róla, hogy állami gondoskodásba került. Ezen a napon a gyerekek személyes történeteit szeretnénk megmutatni, hogy lebontsuk a velük kapcsolatos elítéleteket. Az SOS a kampányhoz csatlakozó médiákat és cégeket történetekkel, bannerekkel, képi anyaggal segíti" – mondta Kiss Gergely, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója.

További információ kérhető a gabriella.varro@sos.hu címen.

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.