2022. szeptember 30., péntek 11:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Normálisan működő demokráciában ilyenkor lemondani szoktak – reagálás Orbán Viktor rádiónyilatkozatára

    Orbán Viktor pénteki rádióinterjújából kiderült: a problémák kezelésére nincs ötlete, sodródik, és érezhetően kicsúszott Orbán kezéből az irányítás. Bejelentette, hogy a brutális energiaáremelés jövőre is marad, azaz 2023-ban is megszorításokkal számol a kormány, tervezhetetlennek nevezte azt a költségvetést, amit júliusban erőltettek át a Parlamenten, és hazugsággal vádolt saját magán kívül szinte mindenkit.

Orbán szerint neki – 12 év teljhatalmú kormányzás után – semmi köze ahhoz, hogy Magyarország ma olyan megélhetési válsággal néz szembe, amilyenre évtizedek óta nem volt példa, hogy a költségvetés megbukott, a forint továbbra is harmatgyenge, folyamatos a drágulás, a boltok pénztárainál egyre gyorsabban olvad el a fizetés és a nyugdíj.

Mára azonban mindenki láthatja, hogy Orbán végighazudta a kampányt: hazudtak a költségvetésről, a gazdaság stabilitásáról, az energiaárakról, szinte mindenről. Egy normálisan működő demokráciában ilyenkor lemondani szoktak a kormányok, nem pedig milliárdokat elkölteni kommunikációs trükkökre, álkonzultációkra.

Magyarország azonban ma már az Európai Parlament szerint sem demokrácia, hanem "egy választási autokrácia hibrid rezsimmel". Egyértelműen látszik, hogy Orbán csak sodródik, próbálja kiszolgálni a putyini érdekeket, és ezzel csak mélyebbre löki Magyarországot a válságban.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.