2022. szeptember 30., péntek 11:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Normálisan működő demokráciában ilyenkor lemondani szoktak – reagálás Orbán Viktor rádiónyilatkozatára

    Pedig van megoldás, amely ebben a nehéz helyzetben is könnyebbé tenné az emberek életét.

Az MSZP szerint RezsiSTOP-ra van szükség, nem fideszes megszorításokra! A 12 forintos paksi áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe az kerül, csökkentsék a lakossági energiahordozók ÁFA-kulcsát 5%-ra, halasszák el az oligarcháik extraprofitját szolgáló rendszerhasználati díjak emelését, kerüljön bevezetésre a garantált energetikai alapszolgáltatás, biztosítson a kormány ingyenesen előre fizető mérőt és ingyenes visszakapcsolást az energiaellátásba, és indítson országos szigetelési programot a panelépületek és a Kádár-kockák felújítására!

Meg kell duplázni a családi pótlékot, adómentessé kell tenni a minimálbért, és csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját. A nyugdíjprémiumot és a 13. havi nyugdíjat minden nyugdíjas azonos összegben kapja meg, biztosítsanak az átlagnyugdíj alatt élőknek a fűtési szezonban havonta legalább 10 ezer forintos rezsiutalványt. És elvárjuk, hogy a 2023. január 1-jén esedékes nyugdíjemelés mértékét ne a Fidesz-kormány által javasolt 5,2 százalékos infláció alapján állapítsák meg, hanem 15,7 százalékkal emelkedjenek a nyugdíjak a 2022. augusztusi nyugdíjas tény fogyasztói árindex alapján.

Tóth Bertalan,
az MSZP társelnöke, frakcióvezető

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.