2022. szeptember 30., péntek 11:33

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Orbán Viktor továbbra is visszafelé szeretné forgatni az idő kerekét -

    Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában újfent bizonyította, hogy továbbra is kizárólag az importált fosszilis energiában tud gondolkodni, hiszen sokadszorra beszélt úgy az energiaválságról, hogy a valódi megoldást jelentő zöldfordulatról egy szót sem ejtett.

Az LMP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy tegyen lépéseket az energia-önrendelkezés érdekében, tegyen konkrét lépéseket azért, hogy se Oroszországtól, se az általuk kárhoztatott szankcióktól ne függjünk: első lépésben vonják vissza a szélenergia betiltását, töröljék el a napenergiára kivetett extra adó és indítsanak épületszigetelési programot.
Javasoljuk továbbá a kormánynak, hogy ha már úgyis konzultációt indítanak, és a miniszterelnök maga is elismerte, hogy a szélenergia használatáról a kormányon belül is vita van, akkor talán kérdezzék meg az emberek véleményét is a megújuló energia használatáról.

Garantáljuk, hogy ennek eredményeként az derül majd ki, hogy a szélenergia kérdéséről legfeljebb a kormányon belül van vita, a magyar emberek egyértelműen a zöldfordulat mellett állnak.

LMP sajtó

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.