2022. szeptember 30., péntek 11:56

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Gyurcsányék a 75 ezres minimálbér mellett Európa legdrágább energiaárait fizettették - Reagálás Kordás László (DK) nyilatkozatára

    Gyurcsányék árnyékban nagyokat mondanak, de nyolcéves kormányzásuk alatt mindössze 23 500 forinttal emelték a minimálbért, 75 ezer forintos minimálbérrel szúrták ki a dolgozók szemét és abból Európa legmagasabb energiaárait fizettették a magyar dolgozókkal. Kordás László, a Gyurcsány-kormány államtitkáraként maga is aktívan részt vett a gyurcsányi megszorítások végrehajtásában. 2010 óta háromszorosára emelkedett a magyar minimálbér és összességében hatszor annyit emelkedett, mint a Gyurcsány-korszakban. A minimálbéremelés mellett a munkavállalók megélhetését adócsökkentések, családi adókedvezmény és Európa legnagyobb rezsicsökkentése segíti. Ezek egyikét sem támogatta a Gyurcsány-vezette baloldal.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.