2022. szeptember 30., péntek 13:39

A KIM - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Tovább erősödnek a kulturális kapcsolatok Mexikó és Magyarország között

    Ugyanezzel a nyitottsággal és szeretettel fordulunk magunk is a mexikói nemzet felé, őszinte érdeklődéssel és tisztelettel viseltetve múltjuk, kultúrájuk és az egyetemes értékteremtésben játszott szerepük iránt" – tette hozzá Dr. Hoppál Péter.

A Mexikói-Magyar Kulturális Hetek programsorozat Magyarország által rendezett több hónapos, kulturális rendezvények sora. Célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar nép közösségépítő erejére, értékteremtő szellemi teljesítményére, hagyománytiszteletére és gazdag kulturális örökségére.

2022. szeptember 30-án, magyar idő szerint 16:00 órakor, Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a mexikóvárosi Jézus Szíve templom felújítási munkálatainak hálaadó szentmisével egybekötött átadásán mond köszöntőt.

A központi fekvésű római katolikus Jézus Szíve templom (Templo del Sagrado Corazón de Jesús) 1907-ben épült és egykoron fontos központja volt a helyi magyar kolóniának. A templom hívő közössége lelkipásztoruk vezetésével ma is rendszeresen imádkozik Magyarországért, főként Szent István király és Árpád-házi Szent Erzsébet, valamint a magyar szentek ünnepnapjain.

A magyar vonatkozással is bíró templom felújításához a 2017-es, Mexikó középső részén pusztító, több száz áldozatot követelő földrengést követően Magyarország Kormánya nyújtott anyagi támogatást.

     Kiadó: KIM - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.