2022. szeptember 30., péntek 14:14

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Nyilvánosak a 2024-es általános felsőoktatási felvételi eljárásra vonatkozó intézményi bemeneti feltételek

        A felsőoktatási intézmény a változatlanul 500 pontos felvételi rendszeren belül maga dönthet 100 pontról, valamint az érettségi pontszámítás során figyelembe vehető érettségi tárgyakról és ezek szintjéről. A 100 intézményi ponton felül 100 pont jár a középiskolai tanulmányi eredményekért és 300 pont az érettségi eredményekért.
     Megtartva az eddigi felvételi rendszer előnyeit, egy rugalmasabb felvételi rendszer jön létre, ahol továbbra is hat helyre lehet jelentkezni egy központi felületen. A felvételi eljárásnál az Oktatási Hivatal szerepe kimagasló, ugyanis a központi koordinációnak köszönhetően – aminek mind a társadalmi, mind a hallgatói elfogadottsága kiemelkedő –, lehetőség van arra, hogy a közel 100 ezer jelentkező dokumentumait megfelelő hitelesítései módszertannal egységesen lehessen kezelni, így a felvételi rendszer megőrzi a központi lebonyolítás transzparenciáját és kiszámíthatóságát.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.