2022. szeptember 30., péntek 14:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Bodnár Zoltán: Bizonyítsa a kormány, hogy nincs államcsődközeli helyzetben, vonja vissza a kifizetési stopot!

A kormány egy határozatban kifizetési stopot hirdetett, azaz arról döntött, hogy a kormány alá tartozó szervek október 31-ig nem fizethetnek ki semmit, ami nem bérköltség. A Magyar Állam magyar vállalkozásokkal kötött szerződések sokaságát szegi most meg, hiszen a kormány nyíltan szerződésszegésre, jogsértésre, a törvények be nem tartására szólítja fel és kényszeríti a közigazgatási apparátust, ami miatt magyar vállalkozások nem jutnak hozzá az elvégzett munkájukért járó kifizetésekhez. Ez egy vészjósló kormányzati döntés, ha a magyar gazdaság és a világ azt látja, hogy a Magyar Állam fizetésképtelen, az falra festi az államcsőd rémét.

Az Árnyékkormány szerint a kormány azzal tudná bizonyítani az országnak és a világnak, hogy nincs államcsődközeli helyzetben, ha visszavonná a kifizetési stopot. Az egyetlen fontos kérdés: az állam nem akar vagy nem tud fizetni? Az Árnyékkormány szerint a kormány világos válasszal tartozik erre a kérdésre: vagy visszavonja a kifizetési stopot, azt bizonyítva, hogy ha akar, akkor tud fizetni, vagy nem vonja vissza a kifizetési stopot és ezzel beismeri, hogy valóban nagy a baj.

Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter

Bodnár Zoltán sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció