2022. október 4., kedd 13:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - A DK benyújtotta az alaptörvénymódosítást, hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról

    A Fidesz az Alkotmánybíróságra is szerepet szánt abban a színjátékban, amit az Európai Bizottság kedvéért adnak elő az Országgyűlésben. Tegnap elfogadtak egy olyan törvényt, amely elvileg lehetővé tenné, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciógyanús bűncselekmények esetében, és magánváddal is kikényszeríthető legyen a bírósági tárgyalás, ám direkt úgy írták meg a javaslatot, hogy az alaptörvényellenes legyen. Orbán Viktor arra készül, hogy az Alkotmánybírósággal kaszáltassa el a saját törvényét, majd széttárja a karjait az Európai Bizottság előtt, mondván ő mindent megpróbált.

A Demokratikus Koalíció benyújtja azt az alaptörvénymódosítást, ami lehetővé tenné az ilyen törvény meghozását. Nem azért, mert ez a törvény jó lenne és pótolná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hanem hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról. Ha Orbán Viktor tényleg ilyen törvényt szeretne, akkor nincs más dolga, mint megszavazni a DK alaptörvénymódosítását. Ha nem így tesz, azzal elismeri: az egész csak színjáték volt, valójában esze ágában sem volt hatályba léptetni ezt a törvényt.

Sebián-Petrovszki László

A DK országgyűlési képviselője


Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.