2022. október 18., kedd 16:19

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 18., kedd (OS) - A végrehajtásokat kivizsgáló eseti bizottság felállítását kezdeményezi a Párbeszéd

    Az elmúlt évek bírósági végrehajtási gyakorlatának törvényességi átvilágításához szükséges bizottság létrehozása érdekében a Párbeszéd határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Sajtóhírek szerint a bírósági végrehajtókkal kapcsolatos korrupciós ügy gyanúsítottjainak irodái összesen 954 millió forintos nyereséget termeltek csak a 2021-es évben, amelyből 763 millió forintot fel is vettek. Emellett a kilakoltatási moratórium idén júniusi lejártát követően már teljeskörűen alkalmazzák a végrehajtási törvény Völner Pál államtitkársága idején elfogadott módosításait, amelyek jelentősen megkönnyítették a bajba került családok ingatlanjainak elárverezését. Miközben családok kerülnek az utcára, semmit sem tudunk arról, hogy a végrehajtók a működésük során is megszegték-e a törvényeket. A bírósági végrehajtás felügyeletét korábban az Igazságügyi Minisztérium, a Völner-ügy kirobbanása után a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága látja el, így a kormányzat felelőssége vitán felül áll.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.