2022. október 20., csütörtök 13:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 20., csütörtök (OS) - Árnyékkormány: A szociális ellátás az állam kötelessége, nem vonulhat ki belőle!

    Semjén Zsolt és Pintér Sándor közös törvényjavaslatot nyújtottak be arról, hogy előbb fog felelni mindenki más a szociális ellátásért az egyéntől az egyházakig, mint maga a Magyar Állam. Az állam tehát gyakorlatilag kivonul a szociális ellátásból. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára szerint például kommunista örökség, hogy a szociális ellátás az állam feladata lenne.

Az Árnyékkormány szerint a szociális ellátás igenis az állam kötelessége, amit nem háríthat másra és nem vonulhat ki belőle! Ez akkor is így van, ha a szociális ellátás az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz hasonlóan már régen összeomlott Magyarországon az elmúlt 12 év miatt. Azért fizetjük a számtalan adót és járulékot, hogy amikor bajba kerülünk, akkor az állam segítő kezet nyújtson, amíg talpra állunk. Ez nem kommunizmus, hanem emberség, nem mellesleg a modern államok létezésének egyik fő oka. Az állam garantálja a szociális biztonságot számtalan olyan nyugati és északi országban is, ahol soha nem volt kommunizmus. Az Árnyékkormány egy olyan Európai Magyarországért dolgozik, ahol mindenki abban a biztos tudatban élheti az életét, hogy ha elveszíti a munkáját vagy az otthonát, akkor számíthat a Magyar Államra.

Gy. Németh Erzsébet
Szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.