2022. október 21., péntek 14:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 21., péntek (OS) - Ha az üzemanyagoknál működik az ársapka, miért fél Orbán az ársapkától a gáz esetében?

        Az Európai Unió állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács 2022. október 21-én döntött a brutális gázárak letöréséről. A tanácsi döntés szerint a tagállamok eltökéltek az energiaárak leszorítása, a kínálat szélesítése és az energiakereslet csökkentése mellett, és prioritásnak tartják a háztartások és a vállalkozások védelmét, és az unió globális versenyképességének megőrzését.
     Ez jó, és támogatandó!
     Orbán ugyanakkor - elmondása szerint - hajnalig csatázott, (hogy pontosan kivel és miért, azt nem tudjuk), de elégedetten posztolt az ülés után, és szerinte sikerült megvédenie Magyarország érdekeit. Orbán azt mondja, hogy a gázársapka alól mentesítést kaptunk, így az nem veszélyezteti Magyarország biztonságos gázellátását.
     Hát, "gigászi küzdelem" lehetett elérni mentesítést, hiszen - sajtóhírek szerint - a gázársapka az ülésre benyújtott előterjesztés szerint sem vonatkozott volna a hosszú távú gázvásárlási szerződésekre, így a Gazprom-MVM szerződésre sem. (Ez az a szerződés, amelyről a fideszesek elmondták, hogy az olcsó gáz biztosítéka, hogy ez garantálja a rezsicsökkentés változatlanul hagyását, stb... Aztán kiderült, hogy Orbán és Szijjártó és a többiek is hazudtak.)

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.