2022. október 21., péntek 22:03

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 21., péntek (OS) - A geotermia lehet a kulcs az energiabiztonság hosszú távú biztosítására.

        A magyar energiapolitika szuverenitásának megőrzésére és egyben az elhúzódó energiaválság hatékony kezelésére a jövő tiszta energiaforrásainak hasznosítása lehet a megoldás. A megbízható és megfizethető energiaellátás alapvető fontosságú a magyar családok életminősége szempontjából, ezért a magyar Kormány úgy döntött, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja a hazai geotermikus energia térnyerését, amely az évtized végére akár évi 1-1,5 milliárd köbméter földgáz kiváltásával tudja csökkenteni az ország kiszolgáltatottságát.  
     "Magyarország az európai átlagnál kedvezőbb geotermikus adottságokkal rendelkezik. A geotermiában rejlő energetikai potenciál viszont nem magától értetődő, valamennyi szereplőnek tennie kell érte, hogy ez hasznosuljon: paradigmaváltásra van szükség. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága az ösztönző jogszabályi- és a vonzó befektetői környezet kialakításával, illetve az előremutató földtani kutatási adatok biztosításával járul hozzá az ország önfenntartásához." – hangsúlyozta Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.