2022. október 22., szombat 10:56

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara közleménye
    Budapest, 2022. október 22., szombat (OS) - "ChinaCham kiválósági Díj 2022. évi díjazottja

A ChinaCham Magyar-kínai Gazdasági Kamara által 2018-bab alapított "ChinaCham Kiválósági Díj"-at Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti kapcsolatok erősítéséért, a két ország közötti együttműködés építéséért 2022-ben Vértesné Somogyi Klárának ítélték, amelyet ünnepélyes keretek között adták át a China Mart dísztermében.
     Az elismerést a szakmai, valamint közéleti és társadalmi területen kiemelkedő munkát végzett, több mint tíz éven át Kínában, majd Magyarországon, a Magyar-Kínai Baráti Társaság főtitkáraként dolgozó szakembernek Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke adta át.
     "Az idei kitüntetett olyan személy, aki hosszú ideje sok szálon kötődik Kínához, aki önzetlen, nagylelkű, figyelmes, akinek a tevékenysége nem elsősorban a diplomáciai, gazdasági tárgyalások sikeréhez kapcsolható, bár ezekhez is komoly támogatást nyújtott a háttérből, akinek szívügye a két nép közötti barátság elmélyítése" - hangsúlyozta az elnök Liu Bo kereskedelmi miniszter-tanácsosnak, a budapesti Kínai Nagykövetség kereskedelmi osztálya vezetőjének a jelenlétében, aki kedves szavakkal köszöntötte a kitüntetettet.
     Szakmai életútját Wolf Csaba, a ChinaCham alelnöke ismertette. A díjazott meghatottan mondott köszönetet. A díj átadására minden évben a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének az évfordulójához közeli időpontban, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara Elnökségének döntése alapján kerül sor.

Kiadó: ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara