2022. október 23., vasárnap 19:17

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 23., vasárnap (OS) - Eddig soha nem látott ’56-os képekből nyílt kiállítás a Városháza parkban

    A főváros és a Fortepan közös kiállításán Jack Metzger svájci, és Peter Isaac angol fotóriporter képein keresztül nyerhetünk bepillantást a forradalmi Budapest életébe.

"’56 képei nem csak az emlékezet képei. A szabadságért, az emberi jogokért és az önmagunkról való döntésekről szól" – fogalmazott Dr. Bősz Anett megnyitó beszédében. A szabadságvágy közösségi üzenete mellett a főpolgármester-helyettes és Virágvölgyi István, a kiállítás kurátora is arra hívták fel a nézők figyelmét, hogy a fénykép műfaja különösen alkalmas az emlékezésre, mivel képes elmesélhetővé tenni a múltat.

A József körúton kézenfogva sétáló, gépfegyveres felkelő szerelmespár, az összedőlt Baross utcai ház romjai közül parkettát kimentő nők, a spontán, halottak napi gyertyagyújtás egy buszmegálló járdaszegélyén, olyan jeleneteket elevenítenek meg, amelyek emlékeztetnek a forradalom igazi üzenetére.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.