2022. október 24., hétfő 15:43

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 24., hétfő (OS) - A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta Peter Holzmüller gyógytornász, a magyar lovasterapeuta-képzés kiemelkedő oktatója. Az állami elismerést október 21-én vette át Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.

A szakember 23 éve vesz részt a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány munkájában, mint a magyarországi lovasterapeuta-képzés és továbbképzés tapasztalt oktatója. A díjra a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat terjesztette fel, amelynek önkéntes orvoscsoportjával rendszeresen jár Erdélybe, gyerekeket szűrni és gyógyítani. Az állami elismerést Áder János adományozta Peter Holzmüller részére ez év márciusában, a díjat október 21-én vette át Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.
     Peter Holzmüller, a Müncheni Műszaki Egyetem Sport- és Egészségtudományi Karának ügyvezető helyettese 1999 óta áll szakmai kapcsolatban a Gyermekmentő Szolgálattal, illetve az általa alapított Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvánnyal. Azóta meghatározó tagja az oktatói csapatnak: gyakorlatot vezet, vizsgáztat és előadásokat tart a lovasterápia hippoterápia szakágán. A hippoterápia olyan, leginkább gyógytornászok által alkalmazott kiegészítő, egyéni terápiás eljárás, amely idegrendszeri problémákon segít, illetve a tartási és mozgásfunkciókat javítja, korrigálja.
     Peter Holzmüller egyszersmind a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának is megbízható tagja.

Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület