2022. október 25., kedd 12:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 25., kedd (OS) - Ne nehezítse tovább a lombikra várók helyzetét a kormány, meg kell szüntetni az átalányfinanszírozást!

    Miközben ma Magyarországon közel 300 ezer pár küzd gyermektelenséggel, a kormány nem segíti, hanem nehezíti a lombikra váró párok helyzetét. A meddőségi központokat államosították, bevezették az úgynevezett átalányfinanszírozást, ami miatt még hosszabbak lettek a várólisták.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormánynak nem fontos a családdá válás támogatása, és ezért tovább nehezítik a lombikra várók helyzetét. Már maga az államosítás is hatalmas károkat okozott, hiszen a túlterhelt állami rendszerben, a hosszú várólisták mellett egyre kevesebb idő és esély jut a lombikkezelésre várókra. Vissza kell állítani a korábbi rendszert, a korábbi finanszírozási formákat, és mindenekelőtt segíteni és nem hátráltatni kell a gyermekre vágyó, meddő párokat.

Ráczné Földi Judit
A DK elnökségi tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.