2022. október 25., kedd 18:32

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. október 25., kedd (OS) - Dr. Peter Simon a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült a Magyar Örökség Hónapjában Ottawában

    Dr. Peter Simon a kanadai Királyi Konzervatórium magyar származású elnöke és vezérigazgatója, a kanadai kulturális élet kiemelkedően jeles képviselője a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült, amelyet Vass-Salazar Mária, Magyarország kanadai nagykövete adott át neki ünnepélyes keretek között 2022. október 23-án. A ceremónia egyben részét képezte az idén októberben Ontario tartományban, Kanadában először megrendezésre kerülő Magyar Örökség Hónapja programsorozatnak.
Az ünnepségen prominens kanadai művészeti vezetők vettek részt, emellett a Kelemen Kvartett az NKA támogatásával és a Nagykövetség szervezésében érkezett Kanadába, ahol is az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján teltházas koncertet adott a Carleton Dominion Chalmers Centre-ben.
Dr. Peter Simon a kitüntetés-átadáson büszkén beszélt magyar gyökereiről. "Magyar örökségem büszkeséggel tölt el. Az 1956-os forradalom és szabadságharc fontos része családom történetének, ahogy más kanadai magyarokénak is."
Dr. Peter Simon 1991 óta tölti be a kanadai Királyi Konzervatórium elnöki tisztjét. Elnöksége alatt az intézmény dinamikus átalakuláson és növekedésen ment keresztül.
1989-ben nevezték ki a New York-i Manhattan School of Music elnökévé, ahol számos új projekt-kezdeményezésben és megvalósításban vállalt kulcsszerepet.
     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.