2022. október 26., szerda 09:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 26., szerda (OS) - Luxusétel lett a bundás kenyér a Fidesz-kormány miatt! Az MSZP a nulla százalékos áfa bevezetését követeli az alapélelmiszerekre

    A Fidesz-kormány elhozta az 1000 forintos kenyér és a 100 forintos tojás rendszerét. Orbánék miatt ma már a bundás kenyér is luxuscikk lett Magyarországon! Ráadásul a Baromfi Termék Tanács szerint a tojás ára akár 150 forintig is emelkedhet.

Az MSZP az igazi baloldal pártjaként elvárja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csökkenjen nulla százalékra! A Fidesz-kormány nem nyerészkedhet brutális, 27 százalékos adóval a bajba került emberek ennivalóján!

Európa más országaiban a kormányok segítenek. Németország csökkentette az áram és a földgáz áfáját, a spanyol kormány 21 százalékról 5 százalékra mérsékli a fölgáz áfáját, a lengyel kormány pedig nulla százalékos adót vezetett be az alapvető élelmiszerekre.

Az Orbán-kormány ezzel szemben nem tesz semmit az infláció megfékezéséért, sőt még nyerészkednek is a 27 százalékos áfával és a Pakson olcsón termelt áram drágításával!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.