2022. október 26., szerda 09:50

A Magyar E-sport Szövetség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. október 26., szerda (OS) -

"Rendkívül büszkék vagyunk Tóth Dávid teljesítményére, aki a világ leggyorsabbjaként képviselte hazánkat és egyben Európát is a Sim Racing World Cup 2022-es döntőjében. Káprázatosan versenyzett, a második sprintfutamon például az egész mezőnyt maga mögé utasította, ami fantasztikus sikernek számít. Sajnálatos módon a szimulátoros világbajnokság monacói fináléjának a lebonyolítása nem volt zökkenőmentes. A spanyol versenyző, Pedro Sanchez szabálytalansága miatt óvást adtunk be, de nem kapott büntetést, így Dávid csupán 1 ponttal lemaradva végzett a harmadik helyen" – hangsúlyozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.
"Dávid többszörös SIM Liga bajnokként a világ legjobbjai között, nemzetközi porondon ért el kiemelkedő eredményt, ezzel példát mutatva a hazai szimulátorversenyzők következő generációjának. A szimulátorsport egy olyan határterülete az e-sportnak és az autósportnak, ahol ugyanazokra a képességekre van szükség, mint az autósportban, így nagyszerű eszköz arra, hogy a fiatalabbakat is aktívan bevonjuk a versenyzés világába. A HUNESZ és a HUMDA stratégiai együttműködésének köszönhetően remélhetőleg a jövőben még többen vehetnek részt hasonlóan rangos versenyeken, ahol a Magyar E-sport Válogatott tagjaként képviselhetik Magyarországot."– hangsúlyozta Őry Kornél, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági szakértője.

Kiadó: Magyar E-sport Szövetség