2022. október 26., szerda 11:40

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. október 26., szerda (OS) - A Gyorsítósáv pályázat megemelt keretösszegéből közel 12,5 milliárd forint támogatást kapnak a piacorientált fejlesztések

    z első év sikere után 2021 decemberében már 8 milliárd forintos keretösszeggel került ismét meghirdetésre a Gyorsítósáv konstrukció, ám a pályázók által szakmai véleményezésre benyújtott projektjavaslatok támogatási igénye 3,5-szer annyi volt, mint a rendelkezésre álló forrás. A hatalmas érdeklődés, valamint a korábbi nyertes projektek megvalósításának kedvező tapasztalatai miatt a támogató Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a keretösszeget 12,85 milliárd forintra emelte.

Dr. György László, a minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta: "Úgy a piaci igény, mint a benyújtott pályázatok magas szakmai színvonala indokolttá tette a jelentős keretemelést. A tervezetthez képest így 40-50%-kal több vállalkozás kap lendületet a piaci áttöréshez, ennyivel több innováció jöhet létre az életképes ötletek megvalósításából." Hozzátette: ezek a cégek is hozzájárulnak ahhoz, hogy elérjük a Nemzeti KFI Stratégiában kitűzött célunkat, és Magyarország az évtized végéig Európa TOP 10 innovátora közé emelkedjen.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.