2022. november 11., péntek 20:56

A VASASÉRT Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. november 11., péntek (OS) - Állami segítséggel számolják fel a pécs-vasasi hulladékhegyet. A kormány által indított "Tisztítsuk meg az országot!" programnak köszönhetően a kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatóságának megbízásából Baranya megyében is egyre több illegális lerakót számolnak fel. Október végén hozzáfogtak annak a pécs-vasasi szeméthegynek az eltüntetéséhez is, amely az egykori Profi-Bontó Kft. illegális tevékenységének eredményeképpen évek óta magasodik a településrészen. A kedvező fordulatról dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, dr. Horváth Zoltán főispán, valamint Kővári János és Berényi Zoltán önkormányzati képviselők közös sajtótájékoztatón számoltak be.

    
– A pécs-vasasi szeméthegy ügye is jól mutatja, milyen nagy szükség volt a kormány által elindított "Tisztítsuk meg az országot!" programra – hangsúlyozta dr. Horváth Zoltán. A főispán hozzátette: a program keretében biztosított állami forrásnak köszönhetően végre lehetővé vált, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatóságának megbízásából megkezdjék a pécs-vasasi területen illegálisan felhalmozott több, mint húszezer tonna építési, bontási törmelék elszállítását.

     Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.