2022. november 14., hétfő 12:28

A Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetségének közleménye
    Budapest, 2022. november 14., hétfő (OS) - Nem a multik profitja miatt kellene aggódni! - Komoly gondban a magyar bio és gyógynövény kiskereskedelem!

    Évek óta komolyak az erőfeszítések, amik a külföldi tulajdonú multinacionális kiskereskedelmi láncok egyeduralmának megtörésére irányulnak, most mégis a hazai sajtó egy része azon aggódik, hogy egy újabb külföldi online szereplő lépett a magyar piacra, ami miatt a multi-drogéria láncoknak aggódniuk kell.

A külföldi multik és a tisztességtelen weboldalakat üzemeltető cégek, a gyártókkal kollaboráló gyakorlatának köszönhetően, több száz -  akár 20-30 éve működő - bio és gyógynövény szaküzlet került a megszűnés küszöbére, de erről sajnos egy szót sem hallani a magyar sajtóban.

A kormány előtt van a Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetsége szakmai munkaanyaga, ami a hazai tulajdonú mikro - KKV tulajdonú bio és gyógynövény kiskereskedők életben maradását hivatott megoldani.

Hozzávetőlegesen ezer család megélhetése múlik azon, hogy a BIGYOX milyen eredményesen tud tárgyalni az ágazatot érintő problémák megoldásáról az illetékes szakminisztériumokkal és a kormánnyal.

Mindemellett elengedhetetlenül fontos a fogyasztók tájékoztatása azzal kapcsolatban, hogy a multik és az online üzletek helyett, miért a szaküzletekben érdemes beszerezni a vitaminokat, gyógyteákat és az étrend-kiegészítőket.
A szaküzletekben nem csak ellenőrzött minőségű termékekhez jutnak hozzá a fogyasztók, hanem személyre szabott, ingyenes szaktanácsadással is szolgálnak a vásárlóknak.

     Kiadó: Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.