2022. november 15., kedd 11:37

Az Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért közleménye
    Budapest, 2022. november 15., kedd (OS) - MEGGYÓGYULT. ÉS UTÁNA? – A gyermekkori daganatból gyógyultak utánkövetésének fontosságára hívja fel a figyelmet az Érintettek Egyesülete.

2022. november közepén az Érintettek Szülői Egyesület Utánkövetési Konferenciát szervez a gyermekkori daganatos betegségből gyógyult fiatalok és családjaik számára a hosszútávú utánkövetés fontosságáról és a lehetséges késői mellékhatásokról. A rendezvényen hazánk legelismertebb gyermekonkológiai szakemberei foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat.
     Bár a gyermekkori rák túlélési aránya egyre növekszik, ezen túlélők akár kétharmada a betegség és a kezelések valamilyen hosszútávú következményétől szenved, és ezért egy életen át tartó gondozásra van szüksége. Elengedhetetlen, hogy az egykori daganatos beteg fiatalok és családjaik, valamint az őket gyógyítók ebben a kiemelten fontos ügyben összefogjanak.
     Az Érintettek Egyesület célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet az utánkövetés fontosságára, és segítsen információt nyújtani az érintett családoknak a lehetséges utóhatásokról, azok kezelési lehetőségeiről.
     Ennek érdekében az Egyesület létrehozta az utána weboldalt, ahol a szülők tájékozódni tudnak a témáról.
     A honlap indulására megszervezi az utánkövetési konferenciát, ahol gyermekonkológiai szakemberek foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat a szülők és a fiatal gyógyultak számára.

Kiadó: Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért