2022. november 18., péntek 17:15

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. november 18., péntek (OS) - Momentum: Előbb a kormány csapta be, most pedig az Alkotmánybíróság hagyta cserben a katásokat

Az Alkotmánybíróság elutasította a Momentum keresetét – az adóév közepén módosított – kata-törvény eltörlésével kapcsolatban.

A kormány azt hazudta a választások előtt, hogy nem lesznek megszorítások. Azt hazudta, hogy mielőtt bármin változtatnának, lesz társadalmi egyeztetés, hogy meghallgatják az embereket, az érintetteket. Ma már tudjuk, mi az igazság - inkább erőből tolják át az igazságtalanságokat.

A kata gyakorlati megszüntetésével belerúgtak többszázezer emberbe. Belerúgtak olyanokba, akik nem éltek vissza a kata szabályaival. Belerúgtak a futárokba, a grafikusokba, a virágkötőkbe, rengeteg emberbe.

Egy válság közepén vesznek el még több pénzt a kisvállalkozóktól, mert a választási pénzszórás következtében az államkasszából hiányzik a pénz.

Ezt az igazságtalan célt szolgálja most ki az Alkotmánybíróság is, aminek az lenne a feladata, hogy megvédje a magyar állampolgárok jogait, hogy igazságot szolgáltasson az igazságtalan hatalommal szemben. A Momentum panasszal élt az Ab-nál a kata törvény módosítása miatt, de szerintük nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben, a panaszt elutasították.

Vagyis a katásokat előbb a kormány csapta be, most a fideszesekkel feltöltött Alkotmánybíróság is cserben hagyta őket.
     Kiadó: Momentum Mozgalom