2022. november 19., szombat 14:24

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. november 19., szombat (OS) - Ma indult az Integritási Hatóság, Tompos Márton meg is tette volna az első feljelentéseket, de még az épület sem volt nyitva

        November 19-én indult el papíron, a kormány egyik legnagyobb vállalása az Európai Unió irányába, Integritás Hatóság. Tompos Márton, a Momentum parlamenti képviselője, azonnal szerette volna tesztelni a hatóság működését, de még az épület sem volt kinyitva.
     "A kormány bejelentette, hogy ma – november 19-én – indul az Integritás Hatóság, amely elvileg nagyon fontos munkát végez majd a korrupció ellen és lehet hozzájuk fordulni EU-s pénzek ellopása kapcsán. Úgyhogy én hoztam is nekik pár ügyet" – kezdte bejelentkezését a Momentum politikusa.
     Tompos Márton összesen 5 korrupciós ügyet szeretett volna bejelenteni a hatóságnál: a kórházi gép kartell ügyét, amelyben érintett - a volt államtitkár - dr. Maróth Gáspár és a GVH itt büntetést szabott ki, de eljárás nem történt; a 420 milliárdos közműépítési csalást, ahol a Fővárosi Ügyészség nem rendelt el nyomozást, annak ellenére, hogy kiderült, csókos cégek kapták a beruházásokat és a pályázatíró cégek is köthetőek voltak a nyertesekhez; az Öveges Programot, ahol kémia tantermek kialakítására nyertek cégek támogatást, de a pénzek egyáltalán nem erre lettek elköltve; a, Farkas Flórián nevével fémjelzett, Híd a munka világába programot, amelyben 1,6 milliárd forint tűnt el;
és végül az Elios-ügyet, amelyben személyesen Tiborcz István, az érintett és több mint 130 oldalas OLAF jelentés született.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.