2022. november 22., kedd 11:12

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. november 22., kedd (OS) -

    BRUTÁLISAN KEVÉS A VITAMIN A MAGYAR ZÖLDSÉGEKBEN

Az elmúlt években számos nemzetközi kutatás igazolta, hogy néhány évtized leforgása alatt, drasztikusan lecsökkent a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma. Egy friss hazai kutatás, most konkrét adatokkal alátámasztva mutatta be, hogy pontosan mennyi B-vitamin van néhány népszerű zöldségben Magyarországon. Sajnos NAGYON KEVÉS.

MÁR ILYEN SOKAT KELLENE MEGENNÜNK NAPONTA

Három ismerten magas B-vitamin tartalommal rendelkező zöldségek közül, a B2-vitamin szükségletünkhöz például sárgarépából NAPONTA 7,7 kg-ot, vagy brokkoliból naponta 2,2 kg-ot, vagy spenótból naponta 1,1 kg -ot.

Az összes B-vitamin (B2, B3, B5, B6) szükségletünkhöz sárgarépából NAPONTA 3,6 kg -ot, vagy brokkoliból naponta 1,6 kg -ot, vagy spenótból naponta 2 kg-ot.

VAN ALTERNATÍV MEGOLDÁS IS

A termeszét kínálta zöldségeken kívül szerencsére más megoldás is van a vitaminbevitelre. Így például étrend-kiegészítők, tabletták vagy italok, formájában, amelyek B-vitamin tartalma sokkal magasabb lehet a zöldségekénél.

Meglepő, de ráadásul a sokak által (tévesen) egészségtelennek gondolt energiaitalok is kimagaslóan magas B-vitamin tartalommal rendelkeznek. Például 1 doboz valódi energiaital nem csak energiát és éberséget ad, de tartalmazza a teljes napi B-vitamin adagunkat.

A választás rajtunk múlik, hogyan pótoljuk a napi szükséges B-vitaminokat, de az biztos, hogy szükségünk van rájuk, mert elengedhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez.



     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.