2022. november 22., kedd 17:09

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. november 22., kedd (OS) - Egyszerűbb ügyintézés a közműcégeknél, valamint a mobil- és internetszolgáltatóknál

        Tovább egyszerűsíti és gyorsítja az ügyintézést a kormány, ugyanis az e-bejelentőn januártól az ország minden áram-, gáz-, víz- és távhőszolgáltatója felé egy helyen, online kérvényezhetjük a közműátírást, vagy bejelenthetjük személyes adataink megváltozását. 2023 nyarától pedig a telefon-, televízió- és internetszolgáltatók is csatlakoznak az e-bejelentőhöz, miután az Országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot. Az e-bejelento.gov.hu oldalon elérhető ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően ezentúl nem szükséges minden közmű- és telekommunikációs céget külön-külön felkeresni az adatváltozások bejelentése miatt, így rengeteg utánajárást és sorbaállást takaríthatunk meg.
     A kormány több mint tíz éve megkezdett bürokráciacsökkentési programjának újabb mérföldköve az év elején elindult, ingyenes e-bejelentő szolgáltatás, amellyel már nemcsak a közigazgatási ügyintézés során csökkenti a magyar emberek adminisztrációs terheit, hanem a szolgáltató szektorban is egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést tesz lehetővé.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.